Melamin Neden Tercih Edilmelidir?

Melamin esasen bir laminat türüdür , ancak tüm laminatlar melamin'den yapılmaz. Melamin laminatlar yapıldığında, laminata inç kare başına belirli bir miktarda basınç uygulanarak yapılan dayanıklı bir plastik levhaya bir melamin/formaldehit kombinasyonunun kalıplanmasıyla oluşturulurlar. Uygulanan basınç miktarı laminatın sınıflandırmasını değiştirir. Melamin, inç kare başına 300-500 pound basınçla yapıldığı için düşük basınçlı bir laminattır (LPL). Formica olarak da adlandırılan yüksek basınçlı laminat (HPL), inç kare başına 1400 pound'dan fazla basınçla yapılır.

Böylece, başlangıçta organik bir bileşik olan melamin reçinesi, sert ve dayanıklı bir plastik malzeme olarak polimerizasyon yoluyla oluşturulur. Melamin levha daha sonra uygulanabilir yonga , kontrplak, ya da orta yoğunlukta lif levha bir melamin panelin oluşturulması (MDF). Çeşitli renklerde, desenlerde, boyutlarda ve kalınlıklarda bulunabilir.

Melamin Avantajları

Melamin levhanın iyi bir seçenek olup olmadığını düşünürken elbette avantajlarını da bilmek istersiniz. Melamin birkaç tane avantaj içerir:

Dayanıklılık: Melamin son derece dayanıklı, çizilmeye karşı dayanıklı, su geçirmez, leke tutmaz ve temizlenmesi kolaydır.

Mükemmel yüzey: Melamin, çok çeşitli dokularda ve doğal ahşap damarlarda mevcuttur ve melamin paneller, tasarımlara ve projelere renk, doku ve bitiş eklemek için uygun maliyetli, çok amaçlı bir seçenektir.

Bütçe dostu: Melamin levha, kalite ve dayanıklılıktan ödün vermeden bütçe dostu bir seçenektir. Masif ahşapta olduğu gibi zımparalamaya veya cilalamaya gerek olmadığı için uygulama sırasında paradan ve zamandan tasarruf sağlar.

Melamin Dezavantajları

Hemen hemen her şeyde olduğu gibi, Melaminin de dezavantajları da vardır. Örneğin, malzemenin kendisi su geçirmez iken, alttaki yonga levhaya su girerse melaminin bükülmesine neden olabilir. Diğer bir potansiyel dezavantaj, yanlış kurulumdan kaynaklanmaktadır. Melamin çok sağlam olsa da, doğru şekilde kurulmazsa, sunta alt tabaka hasar görebilir ve melaminin ufalanmasına neden olabilir. Melamin levha kenarları bitmemiş olduğundan, melamin kenarları kaplamak için bir kenar bandı gerektirecektir.

Melamin Kurulunun Kullanım Alanları

Şimdi asıl soru şu: "Melamin levha ne için kullanılır?" Melamin levha, dayanıklılığı nedeniyle genellikle mutfak ve banyo dolaplarında kullanılır. Bunun yanı sıra teşhir tezgahları, ofis mobilyaları, beyaz tahtalar ve hatta zemin döşemeleri için iyi bie seçenektir.

PAYLAŞ
Sunpa Sosyal
Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin. Avantajları Kaçırmayın!
Sunpa Bülten
×
WhatsApp WhatsApp
×