Kontrplak Sınıfları Nelerdir ve Neyi Temsil Etmektedir?

Kontrplak, mukavemeti ve düşük maliyeti nedeniyle birçok ev inşa projesinde temel olan bir mühendislik ağacıdır. Farklı kontrplak derecelerini anlamak, görev için en iyi malzemeyi seçmek için çok önemlidir.

Kontrplak Dereceleri: Yumuşak ahşap

Yumuşak ahşap kontrplak durumunda, her bir kaplama, biri "yüz" kaplaması ve diğeri "arka" kaplama için olmak üzere iki sınıf içerir. Dört çeşit kontrplak kaplama vardır: A, B, C ve D.

  • A sınıfı kontrplak en yüksek kalitedir. Daha pahalıya mal olacak olsa da, gözle görülebilecek projeler için zaman tasarrufu buna değer olabilir. Bu tip kontrplak pürüzsüzdür ve boyanması kolaydır.
  • B sınıfı kontrplak genellikle küçük onarımlar gerektirebilecek küçük kusurlara sahiptir. Biraz daha az pürüzsüz.
  • C sınıfı kontrplak , daha görünür kusurlara ve 1,5 inç çapa kadar budaklara sahiptir.
  • D sınıfı kontrplak , büyük kusurlara ve 2,5 inç çapa kadar budaklara sahip olabilir. Bu genellikle en ucuz kontrplak kaplama sınıfıdır.

İlk harf kontrplak yüzünün derecesini, ikinci harf ise arka tarafı ifade eder. Bu nedenle, “AB” kontrplak, A sınıfı bir yüz kaplamasına ve B sınıfı bir arka tabakaya sahip olacaktır.

Kontrplak Dereceleri: Sert ahşap

  • Sert ahşap kontrplak için derecelendirme sistemi biraz farklıdır. Yumuşak ahşap gibi, yüz kaplaması harflerle temsil edilir ve A en yüksek kalitedir ve D en düşük kalitedir. Ancak sırtlar için farklı bir standart vardır: 1 en iyisi ve 4 en kötüsüdür.

A1 Sert ahşap kontrplak en kaliteli kontrplak ve D4 en düşük kaliteli (ancak en uygun maliyetli) kontrplak temsil eder.

PAYLAŞ
Sunpa Sosyal
Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Edin. Avantajları Kaçırmayın!
Sunpa Bülten
×
WhatsApp WhatsApp
×